Gör snygga inbjudningskort med kända typsnitt

Skall man bjuda in till kalas så är det viktigt att man har ett snyggt inbjudningskort att skicka iväg. Ett väl planerat inbjudningskort kan ha en god effekt då det både kan innehålla information om kalset, samt ha en inbjudande design.

Istället för att bara skriva för hand på inbjudningskorten kan man använda sig av kända typsnitt som man kan associera till på olika sätt. Skall man exempelvis ha ett barnkalas så passar en text med ett typsnitt som är skriven i samma stil som Disney bra, då barnen lätt känner igen det och kan associera det med något roligt och fantasirikt.På Barnkalaset.se kan man hitta flera indjudningskort i Disney-stil, besök deras sajt för att utforska alla deras inbjudningskort med Disney-tema. Skall man ha en maskerad baserad på Hollywood filmer så kan använda sig av samma typsnitt som den mycket välkända skylten med platsnamnet Hollywood har, vilket direkt ger en känsla av glamour och kändisar.

I en artikel på PC för alla så hittar du flera kända typsnitt som du enkelt kan ladda ner till din dator och börja använda. Det är allt från kända typsnitt som vi känner igen från storfilmer som Harry Potter och Gudfadern, men även godis märken som PEZ, Snickers och Oreos typsnitt finns med.

Genom att designa sitt inbjudningskort med ett typsnitt som passar tillställningen så får man garanterat ett bra gensvar då folk direkt kan få en bild av vad kalaset handlar om endast genom stilen på bokstäverna. Detta då vi är så vana att associera och komma ihåg olika varumärken och namn som är kopplade till mat, nöje och fest.